Cristale și ceramică piezoelectrică pentru a transforma vibrațiile produse de vehicule în energie electrică regenerabilă și nepoluantă

Cristale și ceramică piezoelectrică pentru a transforma vibrațiile produse de vehicule în energie electrică regenerabilă și nepoluantă
Andrei Nicolae Prisecaru, student ITsMAGIC,  lucrează, in cadrul colaborarii dintre Institulul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Inginerie Electrica (ICPE-CA) si ITsMAGIC, sub coordonarea domnului dr. ing. Mircea Ignat (coordonatorul Centrului "Alexandru Proca" pentru Inițiere în Cercetarea Științifică a Tinerilor Olimpici de la ICPE-CA) la un proiect de captare a energiei regenerabile cu ajutorul cristalelor și ceramică piezoelectrică.
Andrei a obținut premiul 1 pe țară la concursul Luminamath (ediția 2019-2020), și numeroase alte premii la nivel național, la competiții precum: Gazeta matematică junior, Comper și Profu' de Mate. De asemenea, Andrei,in anul scolar 2019-2020, a terminat cu succes, cursurile de baze JAVA ale scolii ITsMAGIC.
"Proiectul în care am onoarea de a fi implicat alături de domnul dr. ing. Mircea Ignat (coordonatorul Centrului "Alexandru Proca" pentru Inițiere în Cercetarea Științifică a Tinerilor Olimpici de la ICPE-CA) folosește cristale și ceramică piezoelectrică pentru a transforma vibrațiile produse de vehicule prin transformarea energiei mecanice captate în energie electrică regenerabilă și nepoluantă.
Tehnologia de transformare a energiei piezoelectrice a cunoscut progrese semnificative în ultimii ani.
Până în prezent, cercetătorii urmăresc modalități distincte în dezvoltarea tehnologiei de recoltare a energiei piezoelectrice.
Sunt studiate noi materiale, abordări diverse de configurare și moduri de operare.
Cu toate acestea, cercetările asupra captării de energie piezoelectrică sunt efectuate în cea mai mare parte fără aplicații specifice.
Se preconizează că aceste cercetări vor facilita transformarea captării de energie verde (regenerabilă și nepoluantă) în beneficii aplicabile în viața noastră de zi cu zi".


15.02.2020
Autor: Andrei Nicolae Prisecaru, student ITsMAGIC ITeen

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!