De ce programarea si robotica sunt importante pentru tanara generatie

De ce programarea si robotica sunt importante pentru tanara generatie
  • Programarea ajută copiii să dezvolte gândirea logică și abilitățile de rezolvare a problemelor.

Programarea va învață cum să împărțiți problemele complexe în bucăți mai mici și să le rezolvați, apoi să le integrați înapoi într-o soluție unificată: aplicația. Este de la sine înțeles că aceasta este o abilitate extrem de transferabilă. Fiecare loc de muncă din fiecare industrie are nevoie de soluții mai bune de rezolvare a problemelor.
Într-un interviu, Jobs a spus asta despre învățarea codului:
"Cred că toată lumea din această țară ar trebui să învețe cum să programeze un computer, ar trebui să învețe un limbaj de computer, pentru că te învață cum să gândești. Consider informatica ca pe o artă liberală. Ar trebui să fie ceva pe care toată lumea îl invata."

  • Programarea îi învață pe copii să lucreze bine în echipe.

Deși întotdeauna va fi nevoie de cod solo, proiectele complexe de codare necesită lucrul în echipe, uneori foarte mari. Abilitate transferabilă? Verifica.

  • Învățarea programarii deschide ușa către oportunitățile de muncă.

Hadi Partovi, co-fondator al Code.org, estimează că 1,4 milioane de locuri de muncă de programare vor fi necesare în următorul deceniu, în timp ce proiecțiile actuale sunt destinate doar 400.000 de absolvenți în domeniu. Un studiu realizat de Payscale.com se clasează pe informatica drept „al treilea cel mai valoros major de colegiu”, cu o plată mediană începând cu 53.000 de dolari.

  • Învățarea programarii oferă copiilor mai multă încredere in tehnologie.

Desi majoritatea studenților nu vor continua să devină programatori profesioniști, indiferent de ocupația pe care o vor urma, învățarea elementelor de bază ale programarii le poate oferi un sentiment de încredere în tehnologie.
Regretatul profesor MIT Seymour Papert, cunoscut sub numele de „tatăl calculatoarelor educaționale” a spus odată: „copiii ar trebui să programeze computerul mai degrabă. decât să fie programati de catre acesta. "

Cum să începeți sa invatati sa programati.
Nu lipsesc resursele online care vă pot învăța cum să codați. De câțiva ani, Code.org promovează One Hour of Code, o introducere de o oră în informatică care intenționează să „demitifice codul”. 
Există, de asemenea, multe site-uri web excelente care oferă instrucțiuni de codare gratuit sau contra cost, unul foarte popular fiind scratch.mit.edu.

Incearca si tu. Astăzi, e fain să fii un geek de computer ;)

Data: 22.05.2020
Autor: Claudia Georgescu, coordonator ITsMAGIC ITiny

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!